Online terapi

Online terapi

Online terapi kan være en praktisk løsning, f.eks. hvis du bor langt fra Frederiksberg, hvor min praksis ligger. Eller hvis du har et fysisk handicap, der besværliggør at møde fysisk op til en konsultation.
Online terapi foregår i et sikret system, der overholder ny lovgivning (GDPR).
Det kræver blot almindelig computer og adgang til internettet samt et almindeligt web-kamera.

 

christina-wocintechchat-com-voyqei3uv70-unsplash
Photo by Christina @ wocintechchat.com on Unsplash

 

Fordele ved online terapi

  • Du kan få specialiseret hjælp, selvom du bor i en anden del af landet – eller i udlandet. F.eks. har jeg lang erfaring i behandling af traumer og benytter de nyeste, mest effektive metoder. Disse er ikke tilgængelige i alle dele af Danmark endnu. Via online terapi kan du nu gå i behandling hos mig på trods af geografisk afstand.
  • Du sparer tid til transport til og fra min praksis.
  • Du kan gå i terapi, mens du er på udlandsophold.
  • Terapien kan foregå, mens du sidder i trygge, velkendte omgivelser (dit eget hjem).
  • Hvis du har fysiske udfordringer (handicap, nedsat immunforsvar eller andet), kan det være svært at møde fysisk frem til terapi. Med internetbaseret  terapi kan du gå i terapi uden at skulle forlade dit hjem.
  • Lider du af stærk angst for at færdes udenfor dit hjem? Så kan denne terapiform være en god mulighed for at få hjælp til din angst. Efterhånden som din angst reduceres, vil du kunne begynde at mødes fysisk op til samtalerne.
  • Du kan blive udredt online. F.eks. i forhold til Kompleks PTSD eller af tilknytningsvanskeligheder eller senfølger efter seksuelle overgreb. Læs mere om udredning af Kompleks PTSD her og af tilknytningsvanskeligheder her.

 

Effekt af online terapi

Der findes nu evidens for, at online terapi virker lige så godt som almindelig terapi. I stigende grad bliver online terapi benyttet indenfor såvel det offentlige som i private psykologklinikker.

 

macbook-2558216_1920

 

 

Praktisk om online terapi

Samtalen foregår via webkamera i et sikret system, så ingen kan få adgang til, hvad vi taler om. Undervejs kan vi se hinanden og selvfølgelig høre hinanden.
Sessionerne har samme længde som almindelige sessioner. Læs mere om sessionstyper under priser.
Nogle vælger at kombinere online sessioner med almindelige ansigt-til-ansigt sessioner. Andre går udelukkende i online terapi.

 

Hvis du vil læse om de behandlingsområder, jeg især har erfaring med, kan du finde info her.

Du kan tage kontakt med mig ved at sende en mail til kontakt@psykolog-frederiksberg.dk eller ved at ringe til mig på 28 66 00 08. Hvis du sender en mail, så send ingen personfølsomme oplysninger. Læg dit telefonnummer, så ringer jeg dig op.